Paar dagen ineen
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
18 Februari 2025 | Vietnam, Vinh
Na vertrek uit het hotelzijn we naar Tam Coc gereden, hier was afgesproken een fietstocht door en langs de rijstvelden te maken, leuke route, uitleg gekregen deels hoe het in zijn werk gaat, behoorlijk intensief , Vietnam is weliswaar een van de grotere leveranciers van rijst maar niet de grootste Hoewel in het zuiden vanwege de warmere temperaturen meerdere oogsten per jaar zijn.
Heerlijk gefietst een kleine 2 uurtjes en afgesloten (individueel/met een klein groepje) met de traditionele eggcoffee, koffie met gecondenseerde melk en uiteraard ei. Het ziet er al bijzonder uit en is erg lekker maar ook errug machtig, die hoef je echt niet meer dan 1 per dag.
Aankomst hotel in Vinh, niet zoveel gedaan, vermoeiend is het wel, maar volop lol en zorgt iig voor de broodnodige energie. Voor het diner nog even naar een soort van Vietnamese Wal-Mart gewandeld en tandpasta gekocht, ongekend lage prijzen hier allemaal. In deze stad niet zo gek veel te beleven. Eten hier viel voor de eerste keer tegen, chaotisch en mhaaaa, ik heb lekkerder op. Kan ook gebeuren.
Morgen al weer om 7.30 in de bus voor de volgende stop, de mooie Ho Chi Minh route, weliswaar langere route omdat het nogal door de bergen kronkelt. Veel reisorganisaties kiezen hier voor een nachttrein of het vliegtuig, maar dat is meestal voor de 17 dagen reizen.
Wij hebben er meerdus kan het en het is een mooie route:
Wiki: De Ho Chi Minh trail was een logistiek systeem van paden, wegen en rivieren datNoord en Zuid vietnamverbond via de naburige koninkrijken Laos n Cambodja.. Via deze infrastructuur bevoorraadden hetNationaal front voor de bevrijding an Zui Vietnam en het volksleger hun troepen tijdens de Vietnamoorlog.
De route kwam er nadat het Amerikaans leger de zeeroute afsloot waardoor het Noorden noodgedwongen zijn transport over het land moest voeren. Het pad was onderhevig aan bombardementen van 3 miljoen ton aan explosieven.
De Noord-Vietnamezen noemden het ook route 559, naar de mannen en vrouwen van Korps 559. Zij hadden diep in de jungle een doolhof van bospaadjes aangelegd van 19.000 kilometer waarlangs manschappen en materieel naar het Zuiden gingen
In Phong Nha aangekomen: hier is een uniek grottenstelsel (werelderfgoed lijst van Unesco) hier zijn we met bootje naar toe en doorheen gevaren, letterlijk het dak erop en het dak eraf. In de grot zelf worden nl de dakplaten naar achter geschoven zodat je en veel mooier beeld hebt van de grotten. Mooi gedaan, prachtige grot ook, Kleine wandeling nog hier gemaakt naar waar de bootjes weer aangemeerd lagen en afgesloten met een kokosnoot. Jammie
We eindigden in Dong Hoi, waar een Sun [e-38] Spa ***** resort op ons lag te wachten en waar we 2 dagen vrij spel hadden. Heerlijk….. even niet de volgende dag weer voor dag en dauw op, ofschoon hier werd een excursie geopperd om de Paradise caves te bezoeken, wij (Nel en Ik) hebben hier voor bedankt, weer 1,5 uurheen en terug in de bus, pffff.
Ff niet.
Prachtig resort, moet gezegd: hier de mogelijkheid om massages te nemen, ook lekker, ik ben voor de voet massage gegaan, Nel voor de full body, maar vanwege eerdere problemen met mijn rug vond ik dat niet zo geweldig. Vandaar voor de veilige massage gegaan VND 350.000 Dong, omgerekend nog geen €14,00
In de avond met een grote groep neergestreken bij de bar, daar de nuttige drank gedronken, sex on the beach (what else? drankje he mensen [e-1f604] and a mojito [e-1f379]en zelfs aangeschoven bij een bedrijfsfeestje, in polonaise gelopen en gedanst met de Vietnamese bevolking. Wij kijken onze ogen uit maar zij ook hoor, [e-1f644] hihi
In de ochtend mee gewandeld met een groepje van 6 gedeeltelijk langs het strand naar een koffie adresje over de brug, wij afgehaakt na een kleine 2 kilometer en terug naar het resort, het was zulk lekker weer, de zwemspullen gepakt en heerlijk aan/in het zwembad/zee gelegen. Wel hoge golven en ik was alleen op het strand, voelde niet zo fijn, eerdere nare ervaring van het niet uit de zee kunnen klimmen, dus was maar van korte duur, kwam wel een guard kijken dat was wel fijn om te weten.
Dus een heerlijke relaxte dag achter de rug.
Zo ook heerlijk geslapen weer en alsnog besloten met een klein clubke vanochtend een skinny dip into the ocean te doen. Dit is echt genieten, zo ’s morgensvroeg zo maar vanuit het appartement de oceaan in te kunnen lopen, mij mogen ze hier voor 2 weken nog best achterlaten.
Nel is naar de andere massage en ik zit nu deze ochtend mijn verslag bij te werken, loop wat daagjes achter maar ook een druk program, beetje improviseren om het in de logische volgorde weg te schrijven. Luxe ook alles, we hoeven nergens aan te denken, buiten het feit soms waar we willen gaan eten als het niet vanuit de pot is geregeld en welke excursies we nog willen doen.
EN dan zijn we pas een week weg. Al zoveel gezien en gedaan en nog zoveel te gaan.
Wordt vervolgd
18 Februari 2025 - 09:43
Maria:
Jullie hebben in een week idd al zoveel gedaan. Mooie reis hoor, tenminste als ik dat zo lees en op PS de foto’s zie.
18 Februari 2025 - 10:24
Jac En Jeanne:
Wat 'n avontuur zeg. Heb geprobeerd de reis op Google Maps te volgen erg mooi.
18 Februari 2025 - 21:32
Wendy:
Het zelf niets hoeven regelen vonden wij ook zo lekker relax in Z-A! En lekker dutten in de bus whahaha
19 Februari 2025 - 10:36
Ingrid Vogels:
@ Wendy, ik heb soms hele stukken overgeslagen aan info over de geschiedenis van Vietnam, dus moet ook wat terug zoeken op het world wide web
@ Maria, ja het is een bijzonder mooie route
19 Februari 2025 - 10:38
Ingrid Vogels:
@Jac, ja zeker, ik heb hem ook uitgetekend in google maps thuis, veel te zien , echt de moeite