Antigua and Barbuda
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
10 December 2025 | Antigua, Antigua
Op alle eilanden excursie, dan wel via MSC dan wel zelf geregeld.
Vandaag weer via MSC geboekt, zaten in de Limousine setting in the car, vreselijk helaas, want dan zit je tegenover elkaar, kunt bijna geen foto's maken zonder je nek te verrekken [e-1f928]. Klinkt mssn wel luxe maar is niet. Leuke gids dat weer wel, ik dacht die zit aardig in de slappe was, maar zijn second home bleek the KFC [e-1f414][e-1f414][e-1f414] te zijn [e-1f602]
Op iedere excursie werd verteld dat er diverse Primary en Secondary schools/Highschools zijn, daar blijken ze nogal trots op te zijn, ook hier dus, die waar we voorbij reden met de Jingle Bells zingende kindjes (helaas niet kunnen fotograferen) was zooo schattig. Iedereen zwaait dus wij zwaaien ijverig terug.
Rondje door het regenwoud en wat view points en het eiland drankje, de rumpunch weer op.
Zo die was een partij sterk, blij dat we het konden mixen met jus d’orange. Matty ging wijselijk voor de alcoholvrije variant.
Ook hier [e-1f31f][e-1f31f][e-1f31f] die hier op dit eiland zijn neergestreken ook ws voor een second home, denk aan Tom Hanks, Richard Branson, Oprah Winfrey, Eric Clapton en Armani.
We eindigden met een 2,5 uur durende stop at the beach, het is hier zooo mooi, prachtig strand ook en erg rustig, heerlijk gezwommen in de Caribische zee, totdat er een catamaran aan kwam volgeladen met drukke rumoerige mensen en een aantal irritantoos, gelijk met 2 biertjes in de hand de zee in, die “genieten” duidelijk op een andere manier maar zeker niet de onze.
Bij Rumtummers op het eiland onze dag afgesloten, genoten van bestelde chicken tenders, die gewone kipnuggets en wat french fries bleken te zijn (?!) en een lemonade. Met muziek entertainment en een dansende entertainer, super gezellig, jammer om het eiland weer te verlaten
In de avond kwam Matske erachter (via Linda, die we kenden van Ponta Delgada) dat ze een enorm buffet aan het optuigen waren, eerst dachten we aan een toetjes buffet, maar het was letterlijk “all the way”
Overdaad schaadt, hier zeker, maar het was wel erg druk: het bleek een afscheidsbuffet te zijn op de voorlaatste avond met een dankjewel aan alle koks en meewerkenden. Het zag er fantastisch uit, wij hebben wat kleins genomen, want jammer dat dit niet eerder kenbaar wordt gemaakt, ik denk zelfs dat er velen zijn die dit gemist hebben en wij zouden anders niet in de avond gedineerd hebben.
Note: het eten is hier werkelijk fantastisch, nog geen één avond waarop we iets gegeten hebben dat niet naar onze zin was, wel meer vis gegeten dan ever,want daar moet ik Ruth gelijk in geven, de vis is toch beter bereid dan de beef/steak en dat soort vlees.