Excursie Le Havre
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
09 December 2025 | Frankrijk, Le Havre
Dit maal met een geboekte excursie, maar eerst een ontbijt gescoord in het buffet restaurant omdat we daar sneller kunnen eten.
Stadswandeling in de ochtend. Miezer en koud. Regenjas, sjaal en handschoenen weer.
Maar toch een leuke indruk van de stad gekregen, niet echt heel geweldig, maar wel chiquere winkels dan in Engeland
Franse gids met gelukkig een redelijke vertaling naar het Engels hebben we Hotel de Ville bekeken, een oorlogsstandbeeld dat heel is gebleven in de oorlog en wat ter gedachtenis is aan de 1e en 2e Wereldoorlog.
Langs de bibliotheek in de vorm van een Vulkaan (ofschoon sommigen er ook een kerncentrale inzien) al was het alleen maar om naar de toilet te kunnen. De openbare toiletten zijn nog echt op zijn Frans, dus niet te doen.
De St Joseph kerk zijn we binnen geweest, ik vind de buitenkant voor een kerk te modern, maar smaken verschillen, maar blij dat de gids ons binnen heeft laten zien hoe mooi die is, een bijzondere ervaring . Heel veel glas-raampjes en met het zonnetje (wat net op dat moment scheen) een kleuren pracht van jewelste. Hoogtepunt van de wandeling. [e-1f44c]
Hierna kregen we de gelegenheid om nog op eigen gelegenheid wat van Le Havre te zien. Leuk tentje gezocht, aangeraden door de gids : L'etable, hier een erg uitgebreide tosti op, buikjes weer vol en verder. Aparte winkeltjes gezien en een soort van Replica van de Notre Dame, die er helemaal niet op leek, maar alla.
Toch op tijd met de shuttlebus terug naar het schip, echt wel verkleumd.
In de avond na het eten nog een ABBA special bijgewoond, leuke muziek: ALTIJD!! en een drankje gedaan in de door ons ontdekte Skylounge. Gezellig zitten en (mock-)cocktails gedronken, een latertje deze keer en rond 00.30 naar bed.
Morgenvroeg kunnen we uitslapen en dat gaan we doen, 3 zeedagen voor de boeg, dus alle tijd en in alle rust kunnen we de boel verkennen.
Tot morgen