1e volle dag
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
03 April 2024 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Zoals gezegd op tijd op Ehoven. Uiteindelijk rijden we al een kwartier eerder weg want de 10 passagiers zijn allen erg op tijd. Super relaxt zo, koffie, thee, water en een toilet aanwezig. All for free. Enne we vermaken ons wel op het vliegveld. We starten met een bakkie leut en een meegebrachte paashaas. Tijd vliegt eigenlijk best voorbij en voor we het weten lopen we naar gate D-02, vanaf daar vertrek, gelukkig niet over de Polderbaan, dan ben je eerst een half uur aan het taxiën en heb je het idee dat je rijdend naar de VS gaat. Laatste met de vlucht naar Gdansk was dat nl wel zo en dat duurt lang!!!! [e-1f631]
Stoelen bij de nooduitgang op speciaal verzoek van Leon en ik moet zeggen dat beviel best. Voeten heerlijk vooruit kunnen steken, alle ruimte, gezellig geklets met de stewardess die tegenover ons zat. Wel een stukske frisser daar zo bij de deur, 2 dekentjes nodig gehad.
Gedurende de vlucht voorzien van meer dan voldoende eten en drinken, even wat weg gesukkeld vanwege het vroege tijdstip vanochtend en ook nog een8-tal nieuwe afleveringen van the Rookie gekeken, helaas was de laptop leeg, had nog wel meer willen zien. [e-1f622]
Boven WDC waren flinke thunderstorms voorspeld, nou dat klopte als een bus. De piloot riep zo’n 2uur van te voren om dat iedereen de riemen vast moest maken vanwege deze stormen en de turbulentie die het gaf. Zelfs de crew moest zich vast zetten. Dus dat beloofde wat. Heftige turbulentie deze keer letterlijk en figuurlijk, blij met het kots zakje, dan weet je het wel. Ooit 1x eerder gehad op een vlucht naar NYC, niet vanwege turbulentie maar het geschommel van het toestel tijdens het landen wat wel 2 uur duurde. Daar kan mijn maag dus niet tegen, alles wordt ouder helaas, ook mijn evenwichtsgevoel en tja zeeziek word ik ook, zal wel met elkaar te maken hebben. #menothappy
Not afraid, just feeling awfull.
Op Dulles, weer met vaste voeten op de grond is alles gelijk weer over. #happyme
De security ging ook voorspoedig, bij Leon namen ze een gezichtsfoto en vingerafdrukken, van mij alleen een foto, ik was binnen het jaar nl al weer terug.
Toen met de metro naar ons onderkomen in 4433C Street SE, gehuurd via Airbnb van Terrance.
Uitstappunt M Benning Road , maar liefst 26 haltes verder, dus een flink stuk van het vliegveld af. Met 1 grote koffer en 2 handbagage koffertjes. Even afzien, maar het ging eigenlijk best goed. Broer is geen reiziger in de zin van het woord, vakantieganger beter gezegd, maar ik heb gezegd hem wel te leren hoe het moet met de metro. Je kijkt eerst naar het eindpunt voor welke richting je uit moet. Nu is WDC een heel gemakkelijk metroknooppunt en het wijst bijna zichzelf. Onze richting is Largo kunnen er komen de met blue and the silver line, tot aan het centrum idem dito, niet overstappen, dus erg gemakkelijk ook nog eens.
Vanaf het metro station M Benning Road was het nog een kleine 10 min lopen naar ons huisje.
Wat zullen we doen, eerst bij Denny’s (bekende keten) die zat tegenover de M een klein hapje eten (maag nog klein beetje van streek) of eerst de koffers wegbrengen. De broodnodige sanitaire stop gaf de uitslag. Eerst dat hapje bij Denny’s .Geen schone vestiging deze keer, ben beter gewend en geen skillets?? Gekozen voor te sharen: een tosti met een salade. Prima keuze want dat smaakte dus zeker goed, we waren daar echt de enige blanken. We constateren dat we hier echt wel in het “zwartere/donkerde ” gedeelte van DC verblijven, alles is vriendelijk en groet van jong tot oud en wij groeten vrolijk terug, hoeveel keren wij al niet gezegd hebben: have a good day, have a nice day, goodmorning to you etc.. er wordt alleen verschrikkelijk veel wiet gerookt, compleet high worden we ervan. Straks komen we nog stoned naar huis. [e-1f631]
Toen een klim naar boven, flink vals plat en dat was wel een dingetje zeker vanwege mijn gezondheidsperikelen van de laatste maanden en zeker met de koffers, holy moly, dat was best erg zwaar.
Maar gelukkig met koffers eenmalig, straks terug naar huis kunnen ze in de kofferbak van de gehuurde auto.
Mensen we hebben een leuk adresje gescoord, klein maar fijn, een woon- eetkamer die best ge-update mag worden, maar ieder zijn smaak, Nette keuken, 2 slaapkamers, badkamer en en ook nog een leuk platje buiten met tuinstoelen, maar de kussens zijn drijfnat van ook de regen die hier toch wel gevallen is en zullen we niet gaan gebruiken
Maar de komende week een prima escape uit de drukte van het centrum.
Ik ga naar bed, een lange dag achter de rug, hier nu iets van 22 uur en in NL al weer de volgende ochtend 4 uur, ik zal wel slapen. Leuke plannen al voor morgen, dus tot dan, trusten
05 April 2024 - 05:40
Ad Van Brunschot:
De reisdag is altijd extra vermoeiend, een goede nacht slapen doet wonderen!
05 April 2024 - 05:51
Wendy :
Goodmorning folks! How are you?
Gelukkig dat het toch een fijn buurtje is, everybody happy, peace! Wij kwamen ooit terecht in een zwarte wijk waar we meteen rechtsomkeert gemaakt hebben. Met veel zwervers en loslopende honden.
Ik kijk uit naar je verhalen!
05 April 2024 - 07:39
Elly:
Dan kan nu het genieten beginnen! Trusten en ik geniet van je verhalen.
07 April 2024 - 22:59
Jac En Jeanne:
Holy moly dat waren best "turbulente" 22 uurtjes maar nu kunnen jullie samen gaan genieten van wdc. Geniet ervan.