Eswatini / Shewula Mountain Camp
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
28 November 2019 | Zuid-Afrika, Swazini
De koning van Eswatini, de goede man heeft of heeft iig meerdere vrouwen gehad, zijn moeder koos ze voor hem uit en was erg kritisch en toen waren het er nog maar 10, toen ze was gestorven had hij de vrije hand en had er uiteindelijk dus 68, hij was redelijk vrijgevig want hij bouwde (als ze dat wilden) een prachtig huis voor ze. Maar is ook erg hebzuchtig, want buitenlandse bedrijven die zich in Eswatini willen vestigen betalen 50% van de opbrengst aan de koning. Hier is ook een US distilleer fabriek voor het verwerken van de rietsuiker, eindresultaat 90% met een export van bijna 100% naar de USA.
Het is hier warm mensen, zo tegen de 40gr, de markt waar we een bezoek aan brachten gaf een ontluisterend beeld van hardwerkende/zwoegende mensen in kraampjes waar volgens mij de temp nog hoger oplopen, slippers gemaakt werden en nog niet nader te omschrijven kledingstukken. Hier een klein souvenir gevonden, maar het wat ook hier te warm en iedereen was al voor de dat de buschauffeur terug was bij de bus, zo blij dat we hier mee met de airco aan verder konden.
Op naar Shewula Mountain Camp , volgens de reisbeschrijving een bijzondere overnachtingsplek, bestaande uit 7 rondavels van steen en riet, een boma (gemeenschappelijke ruimte). Even geen tv, radio, internet en zeer beperkt mobiel bereik, maar gewoon genieten van Swaziland. Zou een populaire bestemming zijn en Sawadee zou er niet altijd in slagen om de groepen hier onder te brengen. Nou daar denken wij ondertussen anders over, was het maar volgeboekt geweest. Had ons een desillusie bespaard.
De rondavels zien er zeker leuk uit, maar van enige hygiënische standaard begrippen hier niet gehoord, ik zal jullie de details besparen, maar er gaat iig een “klacht” richting Sawadee.
Riaan kan hier niets aan doen, maar heeft/had alle begrip voor de commentaren die geleverd zijn voor dit ondermaats onderkomen. Prachtig uitzicht dat weer wel, maar ook weinig tot geen keus om hier nog iets te doen buiten een village tour of opnieuw een tour door een natuurpark (overmorgen gaan we naar het Kruger)
Het geeft een enorm saamhorigheidsgevoel als dingen anders gaan of zijn dan gepland, du opnieuw weer een hoop lol maar ook galgenhumor. Let’s see wat de nacht gaat brengen.