Steamboat Natchez - Reisverslag uit New Orleans, Verenigde Staten van Ingrid Vogels - WaarBenJij.nu Steamboat Natchez - Reisverslag uit New Orleans, Verenigde Staten van Ingrid Vogels - WaarBenJij.nu

Steamboat Natchez

Door: Me

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

18 Juni 2017 | Verenigde Staten, New Orleans

Keuzes gemaakt: het wordt vooralsnog starten in de morgen op de steamboot Willie / Natchez met een tochtje over de Mississippi, NOLA van de andere kant bekijken, de lunch die we bij geboekt hebben gaat niet door cause it was fully booked, maar dan kunnen we gelijk de beignets uitproberen als lunch. Ik heb een ander adresje gevonden waar ook de normale lunch specialiteiten op het menu staan aangezien ik geloof dat ik de enige ben die zich er op verheugt. Thoom is meer van de donuts.

Net als de wafels, in bijna alle hotels, het was echt niet mijn bedoeling: maar wat zijn ze lekker, dus nog een paar dagen en dan is het weer voorbij en stap ik weer over op een nieuw minder calorierijk ontbijtje 

Gisteren naar Bourbonstreet gereden en wat een verschil, okay niet echt Jazz, echt veel toerisme maar straalt voor ons meer gezelligheid uit, een lange(re) straat waar het allemaal te doen is met een hoop vertier en met die typische hotels/huizen met de bekende balkons erboven. Met kralenkettingen die naar beneden worden gegooid vanaf de balkons (de zgn beads) als je maar gek doet, zoals bv showing your tits! Ja dan kun je heel wat kettingen vangen.

Hier dus genoten van veel gezelligheid op straat, en in de late uurtjes nog een pizza slice op. Dinner was er weer bij ingeschoten dus helemaal uit ons ritme. Komt goed!

Wat soms een verschillen tussen de staten met bv het drankbeleid. In Memphis moesten we door de security + ID, in Nashville staat aan de deur zelfs politie mee te controleren naar ID’s en iedereen laat die al op voorhand zien, jong oud en bejaard en hier in NOLA, hebben we nog geen van drieën ons ID te hoeven laten zien.

Waar we ons wel aan storen zijn de erg vervelende muggetjes, ik kan het niet anders noemen, ze zijn niet te zien en voelen, maar je merkt het wel als ze bij langs geweest zijn, we staan onder de muggenbulten, ze zitten zelfs in de auto, weird en erg vervelend, al wat anti-mosquitos en een fles azijn gekocht, we zullen ze hebben!!

De ochtend begon cloudy en is eigenlijk de hele dag zo gebleven met een enkele drup en warme temperaturen, dus benauwd, maar op de boot was het heerlijk vertoeven, beetje wind en lkkr relaxend, stukje de Mississippi op en af gevaren met zicht op de skyline, niet een echte highlight als je het ons vraagt. Daarna een bezoek gebracht aan de expo in het Presbytere, over de orkaan Katrina, die hier zo vreselijk veel schade en ellende heeft gebracht op 29 aug 2005. Imprtessive.

Lunchtime: ondertussen weer half 3 dus gauw het adres opgezocht voor de District Donut Brewery in Magazinestreet. Je rijdt er bijna voorbij, maar zeer lekkere donutssen op, Thomas de Chocolate glazed en ik de Mimosa, met een orange glazed topping and cream in it. Martijn ging voor een mini hamburger en voor Amerikaanse begrippen een mega kleine, hihi maar wel een lekkere verzekerde hij.

Nog even wat regelen bij Macy;’s en tom tom richting hotel voor toch nog een plons in de pool. Op tijd wat relaxen, geen zin meer in de andere highlights die we nog konden/wilden doen, ik denk wat we een beetje verzadigd gaan raken en een reden om gewoon weer eens richting het zuiden te gaan . Dat relaxen komt goed uit want we hebben nu alleen nog relax dagen voor de boeg, planning gezien het weer: Sixflags wordt geskipped en het wordt alleen een aquapark. Het weer in San Antonio is zeer goed voor zo’n activiteit.

Vanavond opnieuw naar Bourbonstreet want dat is onze favoriet, ofschoon voor het echte Jazz kom je in Frenchnmen street definitely beter aan je trekken, maar eerst een hapje bij TGIF’s de befaamde Baby Back Ribs met de Jack Daniels zijn net als de Mojito’s subliem. (note: mijn eerste Mojito en gelijk verslaafd heb i kte danken aan TGIF’s op Ocean Drive in Miami Beach /sweet memories)
Bye Bye, keep in touch