Almost a dead sheep
Door: Me
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
12 September 2016 | IJsland, Reykjavik
Komt er in eens eentje met een rot gang de weg opgerend van onderaf de berm , remmen, uitwijken, schrikken en hartkloppingen, the sheep maybe even more. Zooo: dat was echt even schrikken. Kom je niemand tegen rijd je als je niet uitkijkt een schaap dood en een auto total loss I guess.
Gelukkig de weg daarna met goed gevolg vervolgd dus.
Vanochtend: wederom regen/miezer, zou op moeten klaren, toch als we er op terug kijken, de dagen dat we aan het rijden zijn geweest waren niet je van het, regen en windy, maar de dagen uit de auto gelukkig prima weer, wel veel wind, orkaankrachten soms, maar heeft zeker zijn charmes.
Temp is een beetje meer aan het zakken, meesten lopen momenteel met een (ijs)-muts rond (zie profielfoto) .
Vandaag dus vanuit Akureyri vertrokken voor 390 km naar Reykjavik, eindbestemming in de buurt van het vliegveld Keflavik, lange rit dus met onderweg een paar Highlights nog om te doen/zien.
In Djupyvogur paar nachten terug een Amerikaans stel leren kennen uit Connecticut, toen gezellig mee zitten praten, you know me,als het maar “Amerika” is , hihi
Raad eens wie we tegen komen vandaag in een wegrestaurant ergens op de weg naar Reykjavik??? Jawel, zij dus, unbelievable, ofschoon we zijn maar 1 wegrestaurant tegengekomen….. enne nota bene: zij hebben gisteren wel the Northern Lights gezien, grrr, wij nog 2 kansen ofschoon vannacht is het bewolkt, morgennacht moet beter zijn. Planning to stay up all night…
Ps Zorg altijd voor volgende benzine hier in je auto, het duurt uuuuuuuuuuuren voor je een benzinepomp tegenkomt. Dat is in US ook wel een beetje het geval, maar daar kun je nog uitwijken en een stadje inrijden, hier kom je bijna (althans in het noorden) ook geen stadjes of dorpen tegen.
Route 1 nog 2 points of interest gevonden onderweg, vlakbij elkaar , als 1e Grábrók, en als 2e, bijna vlak tegen over elkaar de Glanni Waterfalls,
Grábrók is een 170 meter hoge krater ten noordoosten van het Hreðavatn meer. De Grábrók is de grootste van drie kraters die 3000 jaar geleden het omliggende Grábrókarhraun lavaveld hebben neergelegd. Na een wandeling naar de top van de Grábrók heeft men een panoramisch uitzicht over de omgeving, er is een nieuw trappenpad aangelegd wat de klim naar boven gelukkig een heel stuk eenvoudiger maakt. Maar orkaankracht boven op . Oppassen met niet omwaaien of weggeblazen worden. Jongens wat een natuurpracht maar ook natuurkracht. Geweldig, maar zo blij met mijn muts/handschoenen, sjaals en hike schoenen. Echt eens wat anders als een zomervakantie aan de kust.
Had ik al gezegd dat dit het eiland van de watervallen is, De een echt soms nog mooier als de andere, maar heb er nu wel echt genoeg gezien hoor, dit was denk ik de laatste, de Glanni. In juli en augustus kun je hier de zalmen naar boven zien zwemmen, wij te laat hiervoor, m aar even heerlijk genieten, stonden hier maar met zijn 2tjes helemaal alleen op de wereld van het uitzicht te genieten. Wat machtig mooi ook.
Lunch in de auto genuttigd en door, blijft een lange zit naar de hoofdstad van IJsland.
Zonder problemen echter daar op het zelfde parkeerplaatsje de auto geparkeerd en de winkelstraat in gelopen, wat rond gesnuffeld,pizzeria ontdekt, en na de wandeling door de hoofdstraat daar gauw neergestreken, pizza Il Meglio en een salade primavera besteld, small was met de salade erbij groot genoeg.
Eindbestemming voor 2 nachten: bed & breakfast Keflavik airporty wat luxe om weer 2 nachtjes ergens te verblijven en niet weer met de koffer te hoeven zeulen. Zo leer je dus echt de do’s en dont’s kennen van het travellen. Leer nog steeds bij.
Luitjes: neergestreken op een super ruime kamer, wordt ff lkkr relaxen vanavond. Tot morgen.
xx
12 September 2016 - 23:46
Maria:
Ik lees je bericht met een glimlach op mijn gezicht. Leuk dat je ondanks je muts op etc. toch geniet. Ik had vandaag best met je willen ruilen, het was hier echt 'to hot' zamarzeggen (voor mij dan hè). Hopelijk zie je het noorderlicht nog. Fijne dagen nog, ook voor Kate! -
13 September 2016 - 08:02
Hoi lieverd,
Wat een spannend verhaal zeg van dat schaap,je moet er toch niet aandenken wat er allemaal het kunnen gebeuren -
13 September 2016 - 08:08
Marjolein:
Nou plaats ik net een hele reactie en staat er maar 1 zin op??????
De strekking van mijn reactie was in iedergeval dat er niet alleen een schaap over de weg liep maar dat er ook een schaap achter het stuur zat -
13 September 2016 - 08:14
Marjolein:
Gekke I-pad,3 keer is scheepsrecht !!!!
Weer hetzelfde verhaal inclusief alle -
13 September 2016 - 10:11
Elly:
Wat een avonturen!
Geniet er nog lekker van!