New York, that's where we are right now - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Ingrid Vogels - WaarBenJij.nu New York, that's where we are right now - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Ingrid Vogels - WaarBenJij.nu

New York, that's where we are right now

Door: Me

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

24 Augustus 2018 | Verenigde Staten, New York

Maar voordat we daar waren duurde het nog wel een hele hoop uren..
Voor mij liep de wekker af rond 03.15, je kent het wel, laatste toiletspulletjes, laaste check in huis, Abby nog even naar buiten, nog wat spulletjes uit de koelkast mee in de tas etc. etc en volgens afspraak vertrokken vanuit Kaatsheuvel om 4.30 uur, vroeg maar zeker niet druk op de weg.
Auto’s zouden door de mannen omgeruild worden waardoor wij (de meiden) al vroeg aan de koffie zaten in de coffee bar op AMS ofwel Schiphol Airport.
Incheck verliep vlot, koffers werden doorgelabeld naar Newark (fijn, geen koffers meer om mee te sjouwen) en de overstap moest geen problemen op leveren, zij het niet dat het vliegtuig weer eens niet op tijd vertrok. 10.40 boarden maar dat werd al 11.05, dus met een tiental minuten vertraging vertrokken, in het vliegtuig nog maar eens nagevraagd, maar de connecting flight zou echt geen problemen mogen geven, maar ja… van gate A 43 naar Z 54, hmmm dat was toch nog een hele ren om op tijd aan boord te komen, de komende 8 uur rust. De tijd aan het doden geweest met de film Safe House met oa Denzel W en wat leeswerk.
Lufthansa: prima/fijne vliegmaatschappij, op tijd werden we van de nodige natjes en droogjes voorzien, we zaten best ruim, maar natuuuuurlijk niet vergelijkbaar met de business class, wow, wat een ruimte hebben die en wow wat vervelend dat je daar altijd doorheen moet om naar je plaatsje te lopen. Dan toch wel een beetje jaloers dat je zo relaxt naar de VS of waar dan ook kan afreizen. Verschillen blijven aanwezig.
Verder over de vlucht weinig tot aan de landing. We vlogen in een 747, met zo’n bovenstuk erop, dus een huge machine, t/m rij 49 waarvan de laatste rijen al 10 personen telden, dus veel mensen in de lucht.
Weet niet of het daar aan heeft gelegen, zo’n vliegtuig is natuurlijk best windgevoelig maar de landing was dus erg vervelend, wiebelig, een aantal flinke luchtzakken verder en een kostzakje vol stonden we eindelijk we op de grond, #happyme, wat was ik beroerd en ook Ger had er behoorlijk last van, van alle keren dat ik gevlogen heb, mij nog nooit gebeurd.
Customs geeft altijd een hoop vertraging maar dat hoort er nu eenmaal bij, nu gelukki geen connectiin flight in de USA. Allen op een nieuw esta dus allemaal in de lange rij, gelukkig allemaal door.

Maar het zonnetje schijnt in NYC (25 gr C) en wij wachten netjes op de taxi, was toch de handigste optie zo met z’n 5-en, we weten tenslotte nog niet hoe en waar, met de airtrain die komt tot aan Penn station en zoek het dan daar maar weer uit. Gewoon ff luxe gedaan, lkkr bij het hotel afgezet. Door de eindeloze Holland Tunnel en al met uitzicht op de Skyline vanaf New Jersey.
Prima hotel en prima locatie, had ik het al gezegd? the Leon Hotel in Canal Street, ik kamer 601, bovenste etage en de 2 andere stellen 301 en 303, allemaal met uitzicht op de Manhattan Bridge, het hotel staat wel in de steigers, maar hier houden we het wel een 6tal nachten uit.
Ff een opfrissertje, wat berichtjes naar huis en terug naar buiten, ondertussen al 20.00, NL tijd 02.00 a.m. en al bijna 24 uur op pad. Maar… we zitten tenslotte niet voor niets in the city that never sleeps. :-) We zitten dus echt aan de rand van Chinatown, even doorheen gewandeld en terechtgekomen bij een Chinees waar we nog heerlijke hapjes, like: sesame chicken, dumplings, springrolls en chicken sour en cream hebben besteld.
Zeker weten doe ik het niet, maar durf het bijna te zweren, het restaurant zag er zoo hetzelfde uit als waar we Chinees hebben gegeten in 2006, als ik het had moeten zoeken had ik het noooooit gevonden, grappig toch?!

Mijn klokje geeft nu 4.48 in de ochtend NL tijd aan, hier nu 22.48 en voor mij gaat nu ook wel de vermoeidheid een rol spelen, net even gedoucht en deze blog even gevuld en nu het is mooi geweest, morgen gaan we echt NYC exploren, we’ll see what it’s going to be. Voor mij nu een welterusten: Zzzzzz, Zzzzzz

• 24 Augustus 2018 - 07:53

Minoe:

Ingrid, klinkt goed!!
    Behalve dat gedeelte 'zakje vol'... zijn daar ook foto's van ;-)
    Je bent er en nu lekker genieten!!

• 24 Augustus 2018 - 10:08

Ad:

Leuk verslag, alleen jammer van die landing. Ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen. Veel plezier!!

• 25 Augustus 2018 - 16:02

Marjolein:

Altijd weer erg leuk om jou reisverslag te lezen.
    Veel plezier met z ‘n allen .
    Maak er wat moois van ,maar dat gaat zeker lukken .